(
)
[close/tutup]DreamGirl Blog.
HOME
Profile
Affiliates
TUTOBIES
DUNIA KPOP
INFO TERBARU
JOM DOWNLOAD
INSPIRASI
NOVEL
DRAMA NOVEL
TUAN TANAH
Credits
SARANGHAE
2
♡ SARANGHAE ♡

Annyeo-hasayo ! Hi Shinee Word !thanks for visited my blog, nice to meet you, leave your footstep at my cbox, Do follow !
Shinee Fever ♡

♡ Tengok ni ♡
Tagboard


NUFFNANGCHRUP-CHRUP
My Ping in TotalPing.comArtikle Dari Blog lain
MY FRIENDSJOM TUKAR BANNER
copy & paste kod ini
JOM KLIK SININOVEL DI DRAMAKAN

BLOG AGE
Daisypath Anniversary tickers
NOVEL SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA! DIDRAMAKAN (SLOT ZEHRA TV3) on Isnin, 11 Mac 2013 @ 3/11/2013 03:58:00 PTGSEBENARNYA SAYA ISTERI DIA karya Zura Asyfar. Novel ni kiranya novel HANGAT DI PASARAN jugaklah.. memang double triple bes lah (copy geng wow) Hehe.. biasalah, peminat novel mesti dah bacakan novel ni... elimen paling penting buat pembaca novel ialah > mesti berangan dia kat dlm novel 2.. lepas habes baca siap berangan lagi ekk.. senyum2 sendiri.. heheh ( lagi aku ckap fasal diri sendiri )..
 Sekarang ni trend la drama adaptasi dari novel kan.. NOVEL 'SSID' ni dah dijadikan drama SLOT ZEHRA (tv3) TAU ! xsabar ni..  
Pelakon dia TRIPLE HEBAT " Tiz Zaqyah ( Syafa Aqira) & Izzue Islam ( Firash Arshad) "... WOW menjerit lah peminat2 IZZUE ISLAM ni.. 

^_^ Jom usha sinopsis drama.....
Nak sinopsis novel : KLIK SINI

Sinopsis: Kisah percintaan selepas perkahwinan antara Syafa Aqira dan Firash Arshad. Selepas menghadiri jamuan harijadi di rumah Raimy, Syafa dipaksa bernikah dengan Firash Arshad tanpa persetujuannya. Firash Arshad yang muda 4 tahun darinya pasrah. Raimy cuba memerangkap Syafa Aqira dengan meletakkan serbuk dadah kedalam minuman Syafa, sementara itu Raina (adik Raimy) berbuat yang sama pada Firash Arshad. Syafa lena di bilik tamu, dan tiba-tiba Firash pula masuk dan khayal disitu. Firash tanpa pertimbangan telah menodai Syafa tanpa pengetahuannya. Semasa berlaku kejadian di rumah Raimy, teman lelaki Syafa datang lewat ke majlis (Farish). Farish terjumpa mereka berdua dalam keadaan mengaibkan di bilik tamu sewaktu rakan-rakan lain sibuk menyanyikan lagu selamat harijadi Raimy. Farish terkejut dan memaksa mereka berdua bernikah. Setelah peristiwa tersebut diceritakan dengan panjang lebar kepada Datin Farizah (Ibu Farish dan Firash), Datin bersetuju menikahkan terus Firash dan Syafa. Syafa pula memang kebetulan anak angkat Datin Farizah, pasrah. Farish pula meninggal dunia saat hari pernikahan Firash dan Syafa. Datin Farizah pula ditinggalkan suaminya, Datuk Fakhrul setelah Datuk mengahwini Puan Aida (isteri kedua, dan merangkap ibu kepada Raimy dan Raina). Masing-masing tidak mengetahui yang Firash adalah anak Datuk Fakhrul. Perkahwinan Firash dan Syafa sengaja dirahsiakan Firash dan Syafa dari pengetahuan rakan-rakan kolej dan pejabat. Tetapi takdir menemukan mereka berdua bekerjasama dalam satu pejabat di Kerteh. Di situ bermulalah episod saling jatuh cinta, emosi dan cemburu antara Firash dan Syafa. Sampai ke kemuncaknya, Raina cuba mendapatkan Firash dengan cara yang kotor, dengan mengupah PI untuk melakukan tugas memerangkap Firash dan mengambil gambar yang mengaibkan antara Firash dan Raina. Gambar yang di'super imposed' kan tersebut dihantar ke meja Syafa, menyebabkan cinta yang baru berputik antara Syafa- Firash, terus terpadam. Pada malam annual dinner, Firash yang tertekan dengan gambar2 tersebut telah memaksa Syafa menunaikan hak seorang suami. Setelah itu, Syafa melarikan diri ke Shah Alam, dan Firash terkapai-kapai merindui isterinya. 


sumber : http://www.anamarzablog.com/2013/02/pelakon-drama-sebenarnya-saya-isteri-dia.html  & http://admya.blogspot.com/2012/11/drama-sebenarnya-saya-isteri-dia.html.


DOWNLOAD & TONTON ONLINE KLIK SINI

Label: