(
)
[close/tutup]DreamGirl Blog.
HOME
Profile
Affiliates
TUTOBIES
DUNIA KPOP
INFO TERBARU
JOM DOWNLOAD
INSPIRASI
NOVEL
DRAMA NOVEL
TUAN TANAH
Credits
SARANGHAE
2
♡ SARANGHAE ♡

Annyeo-hasayo ! Hi Shinee Word !thanks for visited my blog, nice to meet you, leave your footstep at my cbox, Do follow !
Shinee Fever ♡

♡ Tengok ni ♡
Tagboard


NUFFNANGCHRUP-CHRUP
My Ping in TotalPing.comArtikle Dari Blog lain
MY FRIENDSJOM TUKAR BANNER
copy & paste kod ini
JOM KLIK SININOVEL DI DRAMAKAN

BLOG AGE
Daisypath Anniversary tickers
DRAMA AUNTUM DI HATIKU' MENEMUI ANDA DI TONTON.COM !!!!! on Sabtu, 22 Jun 2013 @ 6/22/2013 11:50:00 PTG   
TONTON ONLINE/DOWNLOAD KLIK SINI

Drama Komedi Romantik "Auntum di hatiku" bakal di tayangkan di Tonton.com pertengahan Jun ini. Drama ini ditayangkan oleh Media Prima. Wah peminat tegar drama korea pasti menyangka drama ini sama dengan drama "Auntum in My Heart" ! Tidak sama sekali ia tiada kaitan langsung drama korea tersebut. Menariknya pengambaran drama ini sepenuhnya di Malaysia. Selain itu, Pelakon lelaki dalam drama ini memang orang KOREA ! (Kim Jin Sung). Kim Jin Sung merupakan pelajar yang belajar di Negara ini, dia juga mempelajari Bahasa Melayu, (agak fasih jugak). 


SINOPSIS
Cerita ini mengisahkan tentang seorang gadis manis dan happy go luck bernama Nina (lakonan Hanez Suraya) 
yang berkerja di kedai roti. Akibat landakan Hallyu Wave Korea yang melanda Malaysia, Nina juga tidak ketinggalan, dia adalah seorang peminat K-pop yang fanatik. Kehidupannya segala-galanya mesti bersangkut paut dengan Kpop dari pakaian sampailah sanggup belajar bahasa Korea. Bersama dengan Jaja (Ezzaty Abdullah) adalah kawan paling karib dia adalah juga peminat drama Korea, dan tentu saja bila bertemu cuma bergosip dan bercerita hanya tentang drama Korea apa yg terbaru dan apa yang berlaku dalam drama tersebut.

Nah...satu hari seorang pemuda Korea singgah dikedai roti tempat Nina berkerja. Jatuh cinta pandang pertama itu yang terjadi pada Nina ketika melihat Park Au Tum (Kim Jin Sung) yang  tentu saja menepati segala citarasa impian Nina.  Autumn (nick yang diberi Nina) datang ke Malaysia untuk urusan perniagaan kurang fasih berbahasa english manakala Nina pula seorang yang pemalu dengan lelaki.

Zidick (Aiman Hakim) adalah merupakan rakan sekerja Nina yang fasih berbahasa Korea kerana dia pernah tinggal di Korea, kini menjadi guru bahasa Korea Nina kerana Nina memaksanya mengajar bahasa Korea semata-mata ingin mendekati dan menarik perhatian Autumn. Zidick pula memang menyukai Nina sudah sekian lama tanpa disedari oleh Nina.

Nina dan Jaja pula selalu menghadapi masalah dengan Kai (Anas Ridzuan) anak tuan rumah yang disewa oleh Nina dan Jaja. Satu hari Kai  mempermainkan untuk tujuan memalukan mereka berdua memberitahu mereka telah memenangi pakej percutian ke Korea. Kai sebenarnya dalam dalam diam menaruh hati pada Jaja. 

Apakah berlaku kepada mereka? Dapatkah Nina memikat Autumn? Apakah Park Autumn tahu bahawa seorang gadis Malaysia telah jatuh cinta kepadanya? Bagaimana pula helah Zai tentang pakej melancong ke Korea itu? Apakah Nina menyedari yang Zidick mencintai dia secara diam? Dapatkah Zai menarik hati Jaja yang membenci dia atas segala perkara yang menyakitkan hati dilakukan Zai kepada Jaja dan Nina?

Semuanya akan terjawab nanti bila drama ini akan disiarkan hanya melalui www.tonton.com.my pada pertengahan bulan Jun ini dengan membawakan sebanyak 20 episode.

gambar diatas kredit diberikan kepada Hanez Suraya.
dan untuk mengikuti segala perkembangan drama yang sedang didalam pengambaran ini melalui

Instagram mereka

@hanezsuraya
@js_lucete
#autumndihatiku

Sinopsis copy 100% di mforum1


JOM LIHAT GAMBAR MEREKA...


   
      
           


Sumber : cik  Google

Label: ,